Персональний сайт завідувача  Савранчук П.М

Меню сайту
статистика2

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
счетчик посещений
Сегодня нас посетило
Кто нас сегодня посетил
Погода.
Статистика

Контроль  є важливою функцією управління і невід’ємною частиною його управлінської діяльності, посадових обов’язків, що спрямована на інформування  про стан об’єкта.    Він проводиться з метою дотримання вимог чинного законодавства  під час організації  харчування дітей у закладі, виконання санітарно-гігієнічних та проти епідеміологічних вимог, техніки безпеки. Контроль  виконує не лише виховну функцію, а й профілактично-захисну. Відсутність контролю призводить до зниження ефективності роботи закладу та зниження якості харчування дітей. Контроль повинен бути всеосяжним, систематичним та своєчасним.

Керівник закладу, вивчаючи питання харчування дітей, використовує різні види контролю, а саме:

-комплексний (вивчення всіх питань організації харчування дітей у закладі);

-тематичний (підбиття підсумків роботи колективу з окремого питання за певний проміжок часу (півріччя. рік)

- вибірковий ( має вибірковий характер та стосується роботи окремих працівників).

- оперативний ( проводиться по за планово з метою запобігання недолікам та порушенням, спрямований на виявлення стану роботи колективу на певному етапі.)

- порівняльний ( дає змогу побачити різницю в роботі вихователів паралельних вікових груп.)

- самоконтроль.

Для забезпечення системності у роботі керівники найчастіше використовують вибірковий контроль, який фіксується у відповідному плані. У Плані передбачено контроль за роботою медичної сестри та працівників, які пов’язані з організацією харчування дітей у дошкільному закладі.

Результати контролюю фіксуються у відповідних картках.  

Алгоритм роботи керівника дошкільного закладу з питань

Організації харчування:

1.Затверджує:

-режим харчування

-графік видачі їжі

-денне меню

-перспективне меню

-меню- розклад

-акти ракеражної комісії

-акт на видачу чи зняття продуктів при  зміні чисельності дітей

2. Здійснює постійний  контроль:

-за якістю харчування дітей

-за дотриманням вимог до постачання, безпеки, якості, умов зберігання і реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини

-За дотриманням санітарно-гігієнічного рехиму на харчоблоці

-за технологією приготування страв, здійснення с- вітамінізації.

3.Видає накази з питань організації харчування.

4.Аналізує:

-Виконання натуральних і грошових норм харчування

-показники здоровя дітей ( ступінь фізичного розвитку дітей за резульатами антропометричних вимірювань, )

5.Виносить питання організації харчування на розгляд:

-загальних батьківських зборів

-конференцій

-засідань ради дошкільного закладу

-нарад при завідувачеві


ПЛАН

Вибіркового контролю за організацією харчування дітей на

 місяць.

 

Понеділок

Вівторок

середа

четвер

пятниця

 

1

2

3

6

7

Тиждень 1

Якість продуктів харчування отриманих з бази

Дотримання технології приготування їжі, вихід та якість страв

1.Зняття та зберігання добових проб.

2.Віповідність об’єму страв для дітей

Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку та допоміжних приміщень

Створення умов у групах для харчування дітей

 

8

9

10

13

14

Тиждень 2

1.видача готових страв, дотримання вимог.

2.зберігання добових проб

1.дотримання режиму харчування дітей.

2.проходження медичного огляду.

Дотримання технології приготування їжі, вихід та якість страв

Контроль за дотриманням посадових обов’язків медичною сестрою

1.культкра харчування дітей.

2.санітарний стан холодильного обладнання.

 

 

 

15

16

17

20

21

Тиждень 3

1.Санітарно-гігієнічний стан харчоблоку

Забезпеченість обладнанням, посудом, кухонним інвентарем, спецодягом.

Маркування та використання за призначенням.

1.зняття та зберігання добових проб.

2 віповідність об’єму страв для дітей

Забезпеченість миючими, дезінфікуючими засобами.

1.Дотримання вимог при зберіганні продуктів харчування.

2.дотримання термінів реалізації продуктів товарне сусідство

 

 

 

22

23

24

27

28

Тиждень 4

Дотримання режиму харчування дітей

1.дотримання технології приготування їжі, вихід та якість страв.

2.зняття та зберігання добових проб

1. ведення документації з питань харчування.

2.робота з батьками

Дотримання вимог зберіганні продуктів харчування.

Аналіз виконання норм харчування, врахування, його при складанні меню.


Вхід на сайт
Часи
Пошук
Акваріум
Календар
«  Липень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2025
    uCoz