Персональний сайт завідувача  Савранчук П.М

Меню сайту
статистика2

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
счетчик посещений
Сегодня нас посетило
Кто нас сегодня посетил
Погода.
Статистика

Харчування дитини- провідний чинник, що має важливе значення для здоров’я дитини: забезпечує гармонійний ріст, фізичний  і нервово-психічний розвиток,функціонування всіх органів і систем, стійкість до інфекції та інших несприятливих чинників зовнішнього середовища.

Здоров’я  дітей неможливо забезпечити без раціонального харчування. Правильно організоване харчування дитини забезпечує її організм усіма необхідними харчовими речовинами ( білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінеральні солі) та енергією, що є обов’язковою  умовою росту та розвитку дитини. Крім цього правильно організоване харчування формує в дітей культурно-гігієнічні навички, закладає основи культури харчування.

Правильне харчування- це основа тривалого і плідного життя, запорука здоров’я , бадьорості, гарантія захисту від різних хвороб. Тому в роботі дошкільного навчального закладу питання організації раціонального харчування дітей займає одне з найважливіших  місць.

Головними принципами організації дитячого харчування є:

- суворе дотримання принципів часу та інтервалів між годуваннями, 
- правильний кількісний і якісний розподіл їжі на окремі прийоми,
 
- дотримання умов прийому їжі та правил поведінки дитини під час прийому їжі.
 
- адекватна енергетична цінність раціонів відповідно до енерговитрат дітей;
 
-збалансованість та максимальна різноманітність раціону;
 
- адекватна технологічна та кулінарна обробка продуктів та страв, що забезпечує їхні смакові якості та збереження вихідної харчової цінності;
 
-врахування індивідуальних особливостей дітей (у тому числі того, що дехто з них не переносить окремих продуктів та страв);
 
-забезпечення санітарно-гігієнічних норм, у тому числі дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв.
 

 

Керівник  дошкільного закладу  - головний , хто  забезпечує якісне, раціональне та безпечне харчування дітей. Тому перед ним стоїть важливе завдання: створити необхідні умови та підвищити персональну відповідальність усіх працівників за організацію харчування дітей.

Вхід на сайт
Часи
Пошук
Акваріум
Календар
«  Липень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz

  • Copyright MyCorp © 2025
    uCoz